Een gedeelde mailbox aanmaken

Met een gedeelde mailbox heb je één mailbox die toegankelijk is door meerdere gebruikers. Een gedeelde mailbox kan meerdere aliassen hebben. Waar een gedeelde mailbox zelf zijn e-mails bewaard, wordt bij een groep berichten doorgestuurd aan een ingestelde groep met e-mail adressen. Bij een groep moet elke ontvanger de ontvangen e-mail beheren (verwijderen, verplaatsen, etc) terwijl bij een gedeelde mailbox dit door alle deelnemers in één keer gedaan kan worden.

1. Log in op de Exchange portal.
  2. Klik onder recipients op shared.
  3. Klik op de plus +.
  4. Voer de Display name in. Dit is de naam die in de afzender zichtbaar is.
  5. Voer het e-mail adres zonder domeinnaam in bij E-mail address:. Kies bij de dropdown voor de gewenste domeinnaam.
  6. Klik bij Users op de plus + om gebruikers toegang te geven tot de mailbox.
  7. Klik op More options om een extra alias toe te voegen. Dit kan ook achteraf toegevoegd worden. Het is alleen mogelijk om achteraf meerdere aliassen toe te voegen.
  8. Klik op Save.