Failed backup of LVM configuration

De R1soft client komt met een ingebouwde ondersteuning voor LVM. Helaas kan het soms zijn dat deze niet up-to-date is waardoor je fouten zoals deze krijgt:

Failed to execute command 'lvm.static pvs -o pv_fmt,pv_uuid,dev_size,pv_name,pv_mda_free,pv_mda_size,pv_all,seg_all,pvseg_all,vg_all,lv_all —nameprefixes --noheadings --units b --nosuffix --unquoted'

Om dit probleem op te lossen moet je de meegeleverde lvm client vervangen met een meer recente versie. Je kan dit met de volgende commando uitvoeren:

mv /usr/sbin/r1soft/lib/lvm.static /usr/sbin/r1soft/lib/lvm.static.old
ln -s /sbin/lvm /usr/sbin/r1soft/lib/lvm.static
/etc/init.d/cdp-agent restart

Herstart de backup taak en het loopt weer zoals normaal. Mocht je het origineel terug willen plaatsen dan kan je lvm.static.old hernoemen naar lvm.static.