MySQL root wachtwoord achterhalen in Plesk

Standaard vervangt Plesk de MySQL gebruikersnaam root met de naam admin. Het wachtwoord is versleuteld opgeslagen. Daarom is het raadzaam om een nieuw MySQL account aan te maken voor R1soft.

Login op je Plesk server met SSH en voer de volgende commando uit om toegang te krijgen tot MySQL:

plesk db

Maak nu de nieuwe MySQL gebruiker aan met de onderstaande queries. Let op dat je de tekst JOUWWACHTWOORD aanpast met je eigen wachtwoord en sla deze veilig op.

CREATE USER 'ywhbackup'@'localhost' IDENTIFIED BY 'JOUWWACHTWOORD';
GRANT ALL PRIVILEGES ON * . * TO 'ywhbackup'@'localhost';
FLUSH PRIVILEGES;

Je kan nu R1soft instellen om verbinding te maken met de MySQL server met de gebruikersnaam ywhbackup en het wachtwoord.