Hoe moet ik mijn e-mail client instellen?

Er zijn een groot aantal e-mail clients beschikbaar die elk eigen methodes hebben om juist ingesteld te worden. Wij raden aan om de documentatie van je e-mail client te raadplegen voor het instellen van je e-mail client.

E-mail client instellen

Protocollen

Er zijn verschillende protocollen beschikbaar voor het downloaden van de e-mails: IMAP en POP3. Wij raden aan om altijd gebruik te maken van IMAP omdat deze methode het meest gebruiksvriendelijk is en de meeste functionaliteit biedt.

IMAP kenmerken (inkomende e-mail)

• Synchronisatie van e-mails: markeer in één keer voor alle apparaten de e-mails als gelezen of verplaats ze naar de juiste map.
  • Opslag op de server waardoor het niet uit maakt of een e-mail client onverhoopt crashed (backup)

POP3 kenmerken (inkomende e-mail)

• E-mails kunnen van de server verwijderd worden na het downloaden.
  • Niet handig als het account op meerdere apparaten wordt gebruikt (geen synchronisatie).

SMTP (uitgaande e-mail)

• Het is alleen met SMTP mogelijk om e-mails te versturen.

Poorten

Protocol Poort
SSL / Encryptie type
Authenticatie verplicht
IMAP 993 SSL Ja
IMAP 143 Geen Ja
POP3 995 SSL Ja
POP3 110 Geen Ja
SMTP 465 SSL Ja
SMTP 587 STARTTLS Ja
SMTP 25 Geen Ja