Hoe kan ik R1soft installeren?

Met R1soft is het mogelijk om harde schijf niveau een backup van de server te kunnen maken. De installatie instructies voor R1soft zijn afhankelijk van het besturing systeem waar de agent op geïnstalleerd moet worden.

CentOS, Red Hat en Fedora

wget https://gist.githubusercontent.com/MrKoopie/4b636d7a2ebab70634e96e949ab77d02/raw/c1e447eebee8eaa8995269887d95f0d0d2641559/install_r1soft_rhel.sh -O - | bash

Debian and Ubuntu

echo "deb http://repo.r1soft.com/apt stable main" >> /etc/apt/sources.list
wget http://repo.r1soft.com/r1soft.asc
apt-key add r1soft.asc
apt-get update
apt-get install serverbackup-enterprise-agent
serverbackup-setup --get-module
serverbackup-setup --get-key https://backupxxx.ispnoc.net

Vervang backupxxx door de naam van de backupserver.

Windows

Volg de instructies op de website van R1soft: Installeer R1soft op Windows.

Firewall

Gebruik  je een firewall (zo niet, leer dan hier hoe je een firewall kan installeren)? Dan dien je voor de backupserver de inkomende tcp poort 1167 te openen. Vervang in de volgende commando het IP adres 123.123.123.123 met het IP adres van je backupserver (gebruik de commando host backupxxx.ispnoc.net).

csf -a 'tcp|in|d=1167|s=149.210.180.56'