Hoe kan je een SSH verbinding maken met je VPS

Gewijzigd op Wed, 13 Oct 2021 om 08:33 PM

Dit artikel is alleen van toepassing als je VPS hebt geïnstalleerd met een template.

Je VPS is ingesteld om geen directe root teogang te krijgen via SSH. In plaats hier van log je in met een normale gebruiker en verhoog je daarna de rechten als root gebruiker. Voor het inloggen op de VPS heb je SSH keys nodig. Heb je deze niet, dan kan je dit artikel gebruiken om te leren hoe je SSH keys kan aanmaken.

Stap 1 Vind je server in het klanten paneel. Ga naar Diensten -> Mijn services en klik op je server.

Stap 2 Als je SSH gegevens als hebt ingevoerd bij het installeren, ga dan naar step 4. Heb je dat niet gedaan, klik dan op de bewerk knop (potloodje) en plak je SSH Public Key.

Stap 3 Klik op Confirm. Klik op Shutdown. Als je server uit is (wacht een minuut en ververs de pagina), klik dan op Start.

Stap 4 Scroll naar beneden en klik op Server Information. Hier kan je SSH gebruikersnaam vinden.

Stap 5 Gebruik je SSH client (Gitbash voor Windows, ssh commando op MacOS en Linux). Je de volgende commando gebruiken. Vervang hierbij de gebruikersnaam en het server IP adres met die van jou.

ssh gebruikersnaam@178.21.20.111

Stap 6 Voer sudo su uit om root toegang te krijgen. Gebruik hiervoor het wachtwoord die je tijdens het installeren hebt opgegeven.
sudo su

Je hebt nu root toegang. Met de volgende comando kan je root wachtwoord instellen:

passwd root