PHP versie per domeinnaam instellen of per folder

Gewijzigd op Wed, 20 Mar 2024 om 03:49 PM

Je kan bij ons meerdere PHP versies per gebruiker en per domeinnaam instellen op servers met CloudLinux. Door een .htaccess aan te maken, kan je de PHP versie naar wens instellen. Dit kan via de filemanager of via de FTP client.

DirectAdmin .htaccess locatie

In DirectAdmin kan je de folder die je wilt aanpassen vinden in

/domains/yourdomain.com/public_html
of

/domains/yourdomain.com/private_html

cPanel .htaccess locatie

Voor cPanel zijn meerdere locaties mogelijk. Klik daarom in cPanel op Domeinen en klik bij Document root om naar de bestandsbeheerder te gaan.

Stel de gewenste PHP versie in voor een domeinnaam

Open of maak het .htaccess bestand als deze nog niet bestaat. Voeg de onderstaande lijn toe. Vervang php80 met de versie die je wilt hebben. Als je versie 71. nodig hebt, vervang het dan met php71. Heb je versie 5.6 nodig, vervang het dan met php56.

<FilesMatch "\.(php4|php5|php3|php2|php|phtml)$">
SetHandler application/x-httpd-alt-php80___lsphp
</FilesMatch>

Voor andere panelen (Directadmin en Plesk):

<FilesMatch "\.(php4|php5|php3|php2|php|phtml)$">
    SetHandler application/x-lsphp54
</FilesMatch>

Sla het bestand op. De wijziging is direct actief. Pas de laatste twee cijfers aan naar de PHP versie die je nodig hebt. 54 staat bijvoorbeeld voor PHP 5.4 (zonder de punt).

Als je PHP instellingen wilt aanpassen, navigeer dan naar de PHP selector en kies de bijbehorende PHP versie. Klik niet op  Set as current version. Daarmee pas je namelijk de PHP versie voor het hele account aan. Nu je de versie in de dropdown hebt aangepast, kan je de modules en instellingen naar wens aanpassen.

Opmerking: dit veranderd niet de PHP versie op de commando lijn.

Stel de gewenste PHP versie per folder in

Navigeer naar de folder waarvoor je de PHP versie wilt aanpassen. Volg vervolgens de stappen bij  Stel de gewenste PHP versie in voor een domeinnaam.